• Novinky

            • Zúčastnili sme sa na prednáške o víruse HIV a chorobe AIDS

            • Začiatkom decembra sa žiaci 3.D  zúčastnili na prednáške organizovanej organizáciou Červená stužka, ktorá sa zaoberá vyjadrením solidarity voči ľuďom s ochorením HIV a AIDS zaoberajúcej sa  vzdelávaním a prevenciou proti tomuto vírusu. Prednášajúci so žiakmi hovorili o vzniku tohto nevyliečiteľného ochorenia, jeho pôvode, príznakoch a prevencii.  Ľudia si  pripínajú červenú stužku najmä počas 1. decembra, ktorý je Medzinárodným dňom HIV a AIDS. Vyjadrujú tak solidaritu s osobami postihnutými ochorením týmto závažným ochorením.

            • Deň otvorených dverí

            • Dňa 7. decembra 2023 sa na našej škole konal Deň otvorených dverí. Návštevníci dostali základné informácie o možnostiach štúdia na našej škole, detailnejšie informácie o študijných programoch v jednotlivých študijných odboroch, zúčastnili sa otvorených  vyučovacích hodín a workshopov, diskutovali s učiteľmi, budúcimi spolužiakmi a taktiež mohli vidieť priestory školy. Celkovo sa Dňa otvorených dverí zúčastnilo približne 121 záujemcov.

            • Anglické divadlo: United Neighbours of London

            • Dňa 4.12.2023 sa žiaci III.A, III.D a III.E zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku s názvom "United Neighbours of London" v Dome odborov v Žiline. Naši žiaci nemali problém s porozumením, pretože úroveň anglického jazyka primerane zodpovedala úrovni, ktorú študujú. Po anglickom predstavení sme sa spolu so žiakmi presunuli na Mariánske námestie na vianočné trhy.

            • Koľko lásky 2023

            • Aj tento rok sme sa zapojili do vianočnej výzvy s názvom Koľko lásky. Tento projekt je venovaný seniorom žijúcim v zariadeniach sociálnych služieb. Touto zbierkou sme im aspoň trošku chceli spraviť obdobie Vianoc krajšie a taktiež podporiť našich študentov v konaní dobrých skutkov a utužovaní medzigeneračných vzťahov.

              Okrem iného sme sa zapojili aj do tvorby digitálnych vianočných pohľadníc na hodinách informaticky zameraných predmetov. Žiaci vytvorili celkovo 106 digitálnych pohľadníc, ktoré sme dali tlačiť, napísali vianočné alebo osobné priania a následne pribalili ku krabičkám, ktoré doniesli študenti a učitelia. Celkovo sme vyzbierali okolo 30 škatuliek, ktoré boli odovzdané pridelenému zariadeniu sociálnych služieb.

              Všetkým, ktorí sa zúčastnili tejto zbierky veľmi pekne ďakujeme!

            • Naši florbalisti sú druhý najlepší tím v Žilinskom kraji

            • Dňa 30. 11. 2023 sa v priestoroch športovej haly SOŠ polytechnickej v Dolnom Kubíne uskutočnilo Krajské kolo postupovej súťaže Super Florbal Pohár žiakov stredných škôl. Na turnaji sa po vynikajúcich výkonoch a celkovom víťazstve v okresnom kole tejto súťaže predstavili aj naši florbalisti, ktorí umnou a bojovnou hrou tento významný športový turnaj takmer vyhrali. Naši chlapci skončili na celkovom druhom mieste, pričom víťazstvo a postup do celoštátneho finále Super florbal pohára im uniklo iba o vlások. Presnejšie povedané, pri rovnosti bodov o víťazovi rozhodlo skóre.

              Napriek tomu si naši florbalisti svojou hrou a športovými výkonmi získali priazeň všetkých fanúšikov na turnaji a vzorne tak reprezentovali našu školu, za čo im patrí naša úprimná vďaka. 

            • Zúčastnili sme sa Medzigeneračného šachového turnaja ŽSK

            • Dňa 21.11. 2023 sa na pôde Žilinského samosprávneho kraja konal Medzigeneračný šachový turnaj ŽSK medzi žiakmi stredných škôl a seniormi z Centier (a Domov) sociálnych služieb z Žilinského kraja.

              Turnaja sa zúčastnilo 81 šachistov a spolu so sprievodom bola účasť turnaja okolo 120 ľudí. Šachisti zastupovali stredné školy v pôsobnosti i mimo pôsobnosti Žilinského kraja a tiež CSS a DSS v pôsobnosti kraja.

              Šachisti hrali 7 kôl šachových partií, počas ktorých zbierali body za víťazstvá a remízy v spoločných zápasoch.

              Našu školu na turnaji reprezentovali Marko Baráni z III.E a Daniel Ondrík z I. E, ktorí svojimi výkonmi zaujali viacerých nadšencov šachu a prispeli vysokej športovej úrovni tohto podujatia, dokonca Marko Baráni ako víťaz školského šachového turnaja po bojovnom výkone skončil vo svojej kategórii dvanásty a celkovo obsadil pekné 19.miesto. Daniel Ondrík so svojou hrou obsadil 51. miesto.

              Obom našim šachistom za ich výkony ďakujeme a prajeme veľa chuti do tréningu a napredovania v šachovej hre.

               

            • ZABODOVALI SME MEDZI NAJÚSPEŠNEJŠÍMI ŠPORTOVCAMI ŽILINSKÉHO KRAJA

            • Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva prebehlo v Sobášnom paláci v Bytči slávnostné oceňovanie najúspešnejších žiakov stredných škôl v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

              Žiaci boli ocenení vo viacerých kategóriách. V kategórii "šport" boli ocenení štyria žiaci našej školy - Dávid Zauška z II.B, Alex Dovičák z III.A, Stanislava Ďuratná z III.E a Petra Kissová zo IV.A. Všetkým oceneným patrí srdečné blahoželanie. ​​​​​​​

            • Školský šachový turnaj

            • Dňa 16.11.2023 sa v priestoroch zasadacej miestnosti školského internátu pod vedením Ing. Miloša Ondruška, PhD. konal 1. ročník školského šachového turnaja. Podujatie vzbudilo veľký záujem medzi žiakmi našej školy, ktorí svoju vášeň pre túto logickú  a strategickú hru pretavili do napínavých a šachovo hodnotných partií. Po celodennom zápolení v šachovej hre a mnohých vyčerpávajúcich partiách  sme nakoniec spoznali najlepších šachistov našej školy v nasledujúcom poradí.

              1. miesto Marko Baráni III. E
              2. miesto Daniel Ondrík I. E
              3. miesto Michal Dubovický III. D

              Prví dvaja najlepší šachisti turnaja postúpili na Medzigeneračný šachový turnaj organizovaný Žilinským samosprávnym krajom.

              Víťazom blahoželáme a všetkým zúčastneným prajeme veľa nadšenia a chuti do v tejto  výnimočnej hry kráľov.

            • Workshop vo FABLAB-e

            • FabLab – FABRICATION (FABULOUS) LABORATORY je otvorená platforma a miesto pre realizáciu kreatívnych aktivít dizajnérov, vývojárov, umelcov, študentov, ale aj širokej verejnosti. Poskytuje možnosť zhmotňovať inovatívne myšlienky prostredníctvom digitálnych technológií 21. storočia.

              Žiaci III.E a IV.E sa 29.11.2023 zúčastnili workshopu zameraného na objavovanie tajomstiev a možností využitia umelej inteligencie v praxi. Vytvorili vlastné prompty, otestovali halucinovanie a osvojili si základné postupy pre generovanie obrázkov.  

            • Florbalisti po roku opäť zvíťazili

            • Dňa 10.11:2023 prebehlo v priestoroch našej športovej haly okresné kolo postupovej súťaže žiakov stredných škôl vo florbale tzv. Florbalový superpohár. V rámci turnaja sa predstavilo 14 chlapčenských tímov zo škôl v celom žilinskom okrese, ktoré svojimi bojovnými a obetavými výkonmi prispeli k vysokej úrovni tohto vydareného športového podujatia.

              Tím našich chlapcov v zložení: Marko Baráni, Timotej Bulej, Samuel Byrtus, Adam Hanus, Ján Kubala, Samuel Mlkvik, Peter Palaj, Šimon Pelach, Ján Šuška  napriek veľkej maródke v tíme, ktorá im znemožňovala striedať hráčov počas celého turnaja, svojou umnou hrou i enormným nasadením v celom turnaji dominovali a nakoniec sa tešili zo zaslúženého víťazstva a postupu do krajského kola bojov o florbalový Superpohár. Celému tímu blahoželáme k víťazstvu a prajeme dobrý športový výsledok v krajskom kole.

            • iBOBOR 2023

            • V dňoch 7.11.2023 a 09.11.2023 sa 6 tried našej školy zúčastnilo hlavnej informatickej súťaže pre každého iBobor, realizovaného prostredníctvom EduPage, v kategóriách Junior a Senior.

              Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

              Kategórie Senior sa zúčastnilo 5 407 Seniorov z celého Slovenska. Plný počet bodov malo 15 súťažiacich, úspešných riešiteľov je 688, t.j. 12,72% žiakov. Kategórie Junior sa zúčastnilo 12 033 Juniorov z celého Slovenska. Plný počet bodov malo 45 súťažiacich, úspešných riešiteľov je 2 084, t.j. 17,32% žiakov. 

            • Prednáška o marketingu

            • Dňa 6. novembra 2023 sa žiaci I.E, III.E a IV.E zúčastnili prednášky o digitálnom marketingu, pričom nás navštívil odborník z praxe z digitálnej agentúry Visitero sídliacej v Žiline. Žiaci nahliadli do sveta digitálnej reklamy a marketingových stratégií. Odborník z praxe im vysvetlil podstatu digitálneho marketingu v dnešnom svete. Prednáška bola pre našich študentov veľmi obohacujúca, nakoľko sa témam ako tvorba marketingovej kampane alebo úloha propagácie produktov a služieb v digitálnom svete budú venovať na hodinách odborných predmetov.

            • Naše florbalistiky si zmerali sily s najlepšími družstvami zo Žilinského kraja

            • Po vynikajúcich výkonoch a celkovom víťazstve v okresnom kole postupového turnaja vo florbale sa naše dievčatá predstavili na krajskom kole turnaja o Super pohár žiačok stredných škôl vo florbale. Krajské kolo sa uskutočnilo 23.11.2023 v Dolnom Kubíne. Naše dievčatá po bojovných výkonoch obsadili na turnaji celkové štvrté miesto. Do ďalších ročníkov prajeme celému florbalovému družstvu veľa šťastia zdravia a chuti do tréningu, aby mohli aj v budúcnosti nadviazať na tohtoročné športové úspechy.  

            • Naše florbalistky to dokázali

            • Začiatkom novembra sa v priestoroch našej športovej haly uskutočnilo okresné kolo postupového turnaja žiačok stredných škôl vo florbale.

              Turnaja sa zúčastnili družstvá z 8 škôl, ktoré sa svojím nasadením a športovými výkonmi pred bohatou diváckou kulisou postarali o vysokú športovú úroveň turnaja.

              Družstvo žiačok našej školy v zložení Natália Dejová, Slávka Cígerová, Monika Berešíková, Martina Šinálová, Adriana Jaroščiaková, Alexandra Slivová, Hanka Repiská, Natália Babčianská, Patrícia Hájeková a Rebeka Mikytová sa po úvodnom zohrávaní a pomalšom rozbehu v skupinovej fáze turnaja prezentovalo atraktívnou a najmä efektívnou hrou vo vyraďovacej časti turnaja, v ktorej jednoznačne dominovalo. Drámu priniesol až finálový zápas, v ktorom naše dievčatá po bojovnom výkone vyhrali 1: 0 a zaslúžene sa tešia z celkového víťazstva na turnaji ako i z postupu do krajského kola tejto postupovej súťaže.

              Dievčatám úprimne gratulujeme a prajeme veľa šťastia i dobrý športový výsledok aj v krajskom kole.

            • GAUDEAMUS - AKADÉMIA BRATISLAVA 2023

            • V dňoch 10. až 12. októbra 2023 sa v priestoroch areálu výstaviska INCHEBA EXPO uskutočnil

              XXVI EURÓPSKEHO  VEĽTRHU POMATURITNÉHO A CELOŽIVOTNÉHO VZDELÁVANIA pod názvom GAUDEAMUS - AKADÉMIA BRATISLAVA 2023, v rámci ktorého svoju činnosť propagovalo vyše 400 vysokých škôl zo Slovenska, Česka i zahraničia. A my, konkrétne naši tretiaci a štvrtáci, boli pri tom.

              Počas veľtrhu získali viacerí žiaci prístup k bohatým a hodnotným informáciám, ktoré im pomôžu zorientovať sa v oblasti celoživotného vzdelávania a správne sa rozhodnúť pri voľbe ďalšieho pomaturitného, či vysokoškolského štúdia.

            • Oznámenie o vyhlásení výberového konania

            • ​​​​riaditeľ Strednej športovej školy v Žiline

              Názov pozície: riaditeľ Strednej športovej školy, Rosinská 6, 010 08 Žilina

              Identifikátor výberového konania: VK/ŽSK/27/2023

              Názov organizácie: Stredná športová škola, Rosinská 6, 010 08 Žilina

              Pracovná oblasť: štátna správa, verejná správa, samospráva

              Miesto výkonu práce: Rosinská 6, 010 08 Žilina

              Počet obsadzovaných miest: 1

              Pracovný pomer: TPP

              Druh pracovného úväzku: plný pracovný úväzok

              Pracovný čas: 37,5 hodinový pracovný týždeň

              Dátum nástupu: 01. 02. 2024

              Platové podmienky: od 1 400,- € brutto/mesačne  (v súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v zmysle Nariadenia vlády SR č. 341/2004 Z. z. ktorým sa ustanovujú katalógy pracovných činností pri výkone práce vo verejnom záujme a o ich zmene a dopĺňaní v znení neskorších predpisov).

              Zamestnanecké výhody, benefity: stabilná verejná inštitúcia s možnosťou dlhodobého uplatnenia, výhody plynúce z kolektívnej zmluvy.

              Popis činnosti pracovného miesta:

              komplexné riadenie a zodpovednosť za vykonávanie činností školy,
              zodpovednosť za hospodárne a efektívne nakladanie so zvereným majetkom školy,

              POŽIADAVKY NA UCHÁDZAČA

              • kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti v príslušnej kategórii a v podkategórii pedagogického zamestnanca alebo v príslušnej kategórii odborného zamestnanca v súlade s § 10 ods. 1, § 11 a § 12 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov podľa Vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov,
              • splnenie podmienok podľa § 39 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,
              • najmenej päť rokov výkonu pedagogickej činnosti alebo odbornej činnosti v zmysle § 3 ods. 5 zákona 596/2003 Z. z.  o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ku dňu uskutočnenia výberového konania),
              • bezúhonnosť,
              • zdravotná spôsobilosť (telesná a duševná spôsobilosť potrebná na výkon pedagogickej činnosti),
              • ovládanie štátneho jazyka.

              Študijný odbor:

              kvalifikačné predpoklady v súlade so zákonom č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov

              Pozícia vhodná pre absolventa: nie

              Znalosť štátneho jazyka: áno

              Vodičský preukaz: sk. B

              Osobnostné predpoklady:

              • ovládanie všeobecne záväzných právnych predpisov pre oblasť stredných škôl a školských zariadení a pre oblasť výkonu štátnej správy v školstve a školskej samosprávy,
              • znalosť pracovnoprávnych vzťahov, 
              • riadiace schopnosti a skúsenosti,
              • ochota vysokého pracovného nasadenia,
              • samostatnosť,
              • dobré vyjadrovacie schopnosti,
              • analytické myslenie,
              • presnosť a zodpovednosť;

              Ďalšie požiadavky:

              • predloženie „Návrhu koncepcie rozvoja školy“ – návrh koncepcie rozvoja školy sa predkladá v písomnej forme, v odporúčanom rozsahu 4-6 strán (odporúčaný rozsah 30-34 riadkov na stranu, riadkovanie – 1,5; veľkosť písma 12, medzi znakové medzery – normálne) a musí spĺňať nasledujúce požiadavky po obsahovej a formálnej stránke:
              • Požadovaná štruktúra koncepcie rozvoja školy po formálnej stránke:

              a) úvod,
              b) zameranie koncepcie rozvoja školy,
              c) analýza súčasného stavu s použitím napr. swot analýzy (silné stránky, slabé stránky, príležitosti, ohrozenia),
              d) východiská koncepcie rozvoja školy na základe analýzy a strategických dokumentov ŽSK, prípadne iných dokumentov súvisiacich s danou oblasťou,
              e) ciele koncepcie rozvoja školy,
              f) akčný plán realizácie s návrhom aktivít, časového harmonogramu, zdrojov financovania, príp. náhradných riešení,
              g) spôsob hodnotenia plnenia koncepcie ako celku a po jednotlivých etapách, resp. častiach, 
              h) očakávaný prínos realizácie koncepcie rozvoja školy,
              i) záver.
              Po obsahovej stránke musí byť koncepcia zrozumiteľná, vecná a realizovateľná.

              Zoznam požadovaných dokumentov:

              • písomná žiadosť o zaradenie do výberového konania,
              • profesijný štruktúrovaný životopis,
              • overené fotokópie dokladov o vzdelaní a kvalifikácii, maturitné vysvedčenie (v prípade, že požadované vzdelanie bolo získané v inom ako štátnom jazyku),
              • odpis z registra trestov, prípadne čestné vyhlásenie o bezúhonnosti do doby preukázania sa odpisom z registra trestov (podľa § 15 ods. 1 a §15a ods. 7 zákona č. 138/2019 Z. z. o  pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov),
              • potvrdenie o dĺžke výkonu pracovnej činnosti vydané každým predchádzajúcim zamestnávateľom, u ktorého bola vykonávaná pracovná činnosť pedagogického zamestnanca alebo odborného zamestnanca, resp. iný doklad, ktorým uchádzač preukáže požadovanú dĺžku pedagogickej činnosti alebo odbornej činnosti so stručným popisom pracovných činností v zmysle § 3 ods. 5 zákona 596/2003 Z. z.  o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, 
              • potvrdenie o zaradení do kariérového stupňa samostatný pedagogický zamestnanec alebo samostatný odborný zamestnanec (v prípade ak je uchádzač zamestnaný ako pedagogický alebo odborný zamestnanec),
              • čestné vyhlásenie o pravdivosti všetkých údajov uvádzaných v prílohe žiadosti,
              • návrh koncepcie rozvoja školy (viď ďalšie požiadavky).

              INFORMÁCIE O OBSADZOVANOM MIESTE

              Dátum vyhlásenia výberového konania:

              13. 11. 2023 (Profesia.sk)

              13. 11. 2023 (webové sídlo zriaďovateľa)

              13. 11. 2023 (webová stránka školy)

              Termín na podanie žiadosti s ostatnými požadovanými dokumentmi:         do 27. 11. 2023 (vrátane)

              Spôsob podania žiadosti s ostatnými požadovanými dokumentmi: Uchádzači zašlú písomné žiadosti spolu s uvedenými požadovanými dokladmi v zalepenej obálke s označením „VÝBEROVÉ KONANIE - RIADITEĽ Názov školy a adresa“ najneskôr do 27. 11. 2023 na adresu: Úrad Žilinského samosprávneho kraja, oddelenie ľudských zdrojov, Komenského 48, 011 09 Žilina. Rozhodujúcim je dátum podania na poštovej pečiatke.

              Kontaktný telefón: 041/5032415. Termín výberového konania bude prihláseným uchádzačom, ktorí spĺňajú požadované predpoklady, oznámený písomne. 
              Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo nezaradiť do výberového konania uchádzačov, ktorí nespĺňajú podmienky výberového konania.

               

              Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania: Stredná športová škola, Rosinská 6, 010 08 Žilina

              Spôsob vykonania výberového konania: ústne

              Kontaktná osoba: Ing. Zuzana Tvrdá, t. č. 041/5032 415, e-mail zuzana.tvrda@zilinskazupa.sk

              S osobnými údajmi, ktoré budú obsahovať doručené dokumenty od uchádzačov bude zamestnávateľ nakladať v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            • Beseda s výživovým poradcom

            • Hneď po jesenných prázdninách k nám zavítal pán Filip Vendel (výživový poradca), ktorý spolupracuje s profesionálnymi športovcami, s tímom sa stará aktívne o 150 klientov, ktorým pomáha posunúť sa za svojimi cieľmi. Je bývalý hráč basketbalu za kluby v SVK aj NL. Aktuálne vedie kadetky U17 Žilina Team. Pre našich žiakov si pripravil veľmi zaujímavú prednášku o správnom stravovaní športovcov, ako zvýšiť svoju výkonnosť. Pán Vendel viedol celú svoju prednášku interaktívne a žiakov zapájal do diskusie. Prezentácia sa neniesla len v duchu “ako sa správne stravovať”, bola všestranne nabitá odbornými znalosťami a skúsenosťami vrcholových športovcov z celého sveta. Vďaka prednáške si naši študenti (športovci) upevnili znalosti o tom, ako sa starať o seba, ako predísť zraneniam, že všetko je to hlavne o ich rozhodnutiach, čo chcú v živote robiť a čo chcú dokázať.

              Ďakujeme Filipovi Vendelovi za prednášku, ktorá veríme, že našich mladých športovcov posunula k ďalšiemu rozvoju svojich športových schopností a zároveň posilnila ich vedomosti v oblasti výživy.

            • Iniciatíva "TV technika do každej učebne"

            • ​​​Vážení rodičia,

              ďakujeme za reakciu na iniciatívu vybavenia TV technikou v každej učebni. V krátkom čase po vyhlásení tejto výzvy sa vďaka iniciatívnym a ochotným rodičom podarilo obstarať prvú TV techniku, ktorá nájde svoje využitie v učebni č. 219.

              Konkrétne ĎAKUJEME patrí rodičom týchto žiakov a žiačok našej školy: Bazgerová, Chebeň, Repiská, Sedliaková, Šupica, Zauška, Zemjaková, Tichák, Baleja, Cabúk, Cvešperová, Mydlo, Rehák, Sekáč, Špiriak, Žilinčár, Buliak, Haladej, Hunčár.

            • Pripomenuli sme si deň stromov

            • Medzinárodný deň stromov sa každoročne oslavuje 20. októbra už od roku 1872, kedy s touto myšlienkou prišiel novinár J. Sterling Morton. Stromy sú dôležitou súčasťou nášho prostredia, bez ktorej by sa nám žilo na svete oveľa ťažšie. Nielen, že sú producentom kyslíka, ale sú i domovom veľkého množstva živočíchov. Poskytujú nám svoje plody  a zásadne vplývajú na kvalitu nášho života. Dôležitosť ochrany životného prostredia a stromov ako jeho významnej súčasti sme si v októbri pripomenuli návštevou okolia školy zameranou najmä na spoznávanie okolitých drevín a ich využitia. Viacerí z nás mali možnosť stromov sa dotknúť, či ich objať. Aj touto cestou sme sa snažili pripomenúť si dôležitosť ochrany životného prostredia a posilniť náš vzťah k prírode ako takej.

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 2023

            • Registrácia spustená do 4.12.2023. 

              Zaregistrujte sa tu: registračný formulár​​​​​​​

              Vážení rodičia, milí deviataci,

              pozývame Vás na Deň otvorených dverí Strednej športovej školy v Žiline.

              Tešiť sa môžete na prehliadku priestorov školy, športovej haly, školského internátu a školskej jedálne v sprievode našich žiakov.

              Na našich športoviskách sa môžete zapojiť do ukážok hodín športovej prípravy.

              Pozrieť si môžete otvorené hodiny všeobecnovzdelávacích predmetov, športovej prípravy alebo odborných predmetov študijných odborov športový manažment, digitálne služby v športe a spracovanie dát v športe.

              Tiež si budete môcť preveriť Vašu tvorivosť v tvorivej dielni v školskom internáte, ako aj čo-to ochutnať z ponuky našej školskej jedálne.

              Popritom sa môžete všeličo dozvedieť a na hocičo sa opýtať 😊

              TEŠÍME SA NA VÁS

    • Kontakty

      • Stredná športová škola
      • 041/5004408
      • Vrátnica (spojovateľka) - škola: 041/5004408 Vrátnica - školský internát: 0918370886
      • Rosinská 6 010 08 Žilina Slovakia
      • IČO: 55494099
      • DIČ: 2122053142
      • 100019964
      • E0007603849
      • PaedDr. Peter Hruška peter.hruska@sportovaskolaza.sk 041/5004410, 0907849466
      • Mária Dubová maria.dubova@sportovaskolaza.sk 041/5004409 - 10 agenda korešpondencie, odpisov vysvedčení a pod.
      • PaedDr. Jana Čibenková jana.cibenkova@sportovaskolaza.sk 0917823046 agenda školských akcií, maturitných skúšok, výchovno-vzdelávacích záležitostí teoretického a praktického vyučovania
      • PaedDr. Vladimír Kuťka vladimir.kutka@sportovaskolaza.sk 0908902252 agenda rezervácií športovísk, športovej prípravy, prijímacieho konania
      • Mgr. Erika Kobyliaková erika.kobyliakova@sportovaskolaza.sk 0917792745
      • Mgr. Emília Berešíková emilia.beresikova@sportovaskolaza.sk 0918370885 agenda prijímania žiakov do školského internátu a výchovno-vzdelávacích záležitostí v školskom internáte
      • Ing. Renáta Orješková renata.orjeskova@sportovaskolaza.sk 041/5004408 ekonomická agenda
      • Alexandra Baránková alexandra.barankova@sportovaskolaza.sk 0918222935
      • Zdenka Konštiaková skolska.jedalen@sportovaskolaza.sk 0918370887 041/5006614 - 15
      • Číslo účtu školy (bežný) SK64 8180 0000 0070 0068 8652
      • Číslo účtu školskej jedálne (stravovací) SK14 8180 0000 0070 0068 8679
      • https://www.facebook.com/sportovaskolaza
      • https://www.youtube.com/channel/UCsnkwuMEzae8-uO7gyCkmtw
    • Prihlásenie